Θα διώξει τον Πελεγρίνη από το ΕΚΠΑ ο Αρβανιτόπουλος;

1.12.13


Την πόρτα της εξόδου από το πανεπιστήμιο δείχνει από αύριο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του στον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη να ανοίξει το πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε ομηρεία για περισσότερο από δυόμισι μήνες τώρα, ο υπουργός προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, παραπέμποντας τον πρύτανη του «υπ' αριθμόν ένα» ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του.

Θα είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων, αλλά στην κυβέρνηση θεωρούν πως είναι το ύστατο όπλο για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και την άρση του τρομερού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα αυτό.

Με υπουργική απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, όπως ορίζει και ο νόμος-πλαίσιο, ο υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα, σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του πανεπιστημίου -που σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ- να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία!

Πηγή: Έθνος

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η «διαρροή» εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας.

Ελπίζω να πράξει κάτι τέτοιο αύριο ο Αρβανιτόπουλος, κυρίως για να φανεί μεθαύριο ότι οι ευθύνες του μη σοβαρού Πελεγρίνη είναι λιγότερες από αυτές που του αποδίδονται για το κλείσιμο του ΕΚΠΑ, ειδικά τώρα πια.