Εντυπωσιακή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά Ξηρού: Ανέξοδα νταηλίκια, είσαι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη

20.1.14Μια εντυπωσιακά εκτενή ανακοίνωση κατά της σημερινής παρέμβαση του Χριστόδουλου Ξηρού στα δημόσια πράγματα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι θέλει να ξορκίσει μια και καλή τις κωμικές κατηγορίες που του αποδίδει η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της. Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.  

Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όσο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κερδίσει πόντους βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε γελοία ερώτημα περί...πίστης και τρομοκρατίας, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει πόντους και τόσο θα γλιτώνει από μια ουσιαστική συζήτηση για την Οικονομία, εκεί δηλαδή που συνήθως τα κάνει μαντάρα.

Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Συγγρού να φέρει μια ώρα νωρίτερα τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.