«Προοδευτικό Φόρουμ» στον Κεραμεικό

15.1.14


Στην τελική ευθεία για το διήμερο της 18ης και 19ης Ιανουαρίου βρίσκεται το «Προοδευτικό Φόρουμ».

Τα κόμματα «Δράση» και «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και οι κινήσεις πολιτών «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «ThinkΠ» και «Μπροστά» που συνδιοργανώνουν το Φόρουμ, συνεργάστηκαν υποδειγματικά για περισσότερο από τρεις μήνες προκειμένου να καταλήξουν στις θεματικές συζήτησης, τους ομιλητές και τα οργανωτικά ζητήματα της διημερίδας.

Στο Φόρουμ θα τοποθετηθούν και θα σχολιάσουν πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νέοι επιστήμονες και συνδικαλιστές, ακτιβιστές και μέλη ΜΚΟ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και τεχνοκράτες που θα στελεχώσουν τα σχετικά πάνελ, μαζί με εκπροσώπους των φορέων που το συνδιοργανώνουν. Προβλέπονται πέντε (5) βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου, Κοινωνία των Πολιτών), στις οποίες οι εισηγητές θα κληθούν να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες.

Πέραν των πέντε θεματικών πάνελ, θα υπάρχουν και δύο ευρύτερα πολιτικά: ένα με ειδικούς πολιτικούς επιστήμονες και ερευνητές που θα συζητήσουν για την ύπαρξη ή μη προοδευτικών τάσεων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και το τελικό πάνελ με τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών κομμάτων και κινήσεων που θα συνοψίσουν τη συζήτηση του διημέρου και θα καταθέσουν την πολιτική τους ατζέντα για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο. Στα διαλείμματα μεταξύ των θεματικών συζητήσεων θα παρέμβουν με βίντεο σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και πολιτική κοινότητα των προοδευτικών από το εξωτερικό.  Για όλα αυτά, επισυνάπτεται το σχετικό πρόγραμμα.

Ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εδώ.