Αυτοί που έκαναν μάγκα τον αναξιόπιστο Σαμαρά

31.3.14

Του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη*

Κομμάτια και θρύψαλα. Σαν να τους ψεκάζουν. Κομμάτια και θρύψαλα η «Χρυσή Αυγή». Σαν να έπεσε πάνω τους θανατικό. Κομμάτια και θρύψαλα η Δημοκρατική Αριστερά από την ημέρα που αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πάλι υφίσταται την πίεση του «Ποταμιού». Η ευκολία με την οποία το νεοσύστατο «Ποτάμι» απειλεί τους πάντες και τα πάντα, είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων διείσδυσής του σε άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι αποδεικτική συμμαχιών που φτιάχτηκαν στο «πόδι». Και κατέρρευσαν. Συμμαχιών με χαλαρούς αρμούς. Χωρίς καμία προοπτική και συνεκτική ουσία.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου για τις ανύπαρκτες συγγενικές σχέσεις. Της Δάφνης Σημίτη με τον ιδρυτή του «Ποταμιού». Τον έβγαλε ανιψιό της. Δεν γνώριζε ότι θα διαψευσθεί κοτζάμ αρχηγός; Δεν βαριέσαι. Είναι η δύναμη της συνήθειας. Όμως, έχασε την καλή μαρτυρία. Μια... νοστιμότατη καρυδόπιτα στο διαδίκτυο ήταν η απάντηση του «Ποταμιού» στη χαζή επιχείρηση του Π. Καμμένου.

Στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς θυσίες, χωρίς δύσκολες προσαρμογές, χωρίς άρωμα Μέρκελ. Μέχρι και ο Γ. Δραγασάκης το αναγνώρισε. Με ισχυρή αριστερή λογική.

Στο τέλος του χρόνου θα 'χουμε εντυπωσιακές αλλαγές στην οικονομία και η επίδρασή τους θα γίνει φανερή σε όλες τις πλευρές της οικονομικής ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί πλέον, από την πλευρά του, να επικαλείται λύσεις που δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Πώς, πόσα, γιατί και από πού.

Η εποχή των εύκολων απαντήσεων παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ας το σκεφθούν αυτό όσοι έχρισαν τον Αντ. Σαμαρά εκδικητή των δικών τους ονείρων. Όσοι του προσέδωσαν αξιοπιστία που εστερείτο...

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Ημερησία.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.