Ο αναρχικός της Δεξιάς και το πάρτι

18.3.14


Ο συνήθης ύποπτος κ. Νίκος Αλιβιζάτος ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Λουκάκου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη, αποδίδοντας στο συγγραφέα τον χαρακτηρισμό «αναρχικός της Δεξιάς».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη ο οποίος θυμήθηκε την Αθήνα περασμένων δεκαετιών η οποία περιγράφεται εμμέσως και στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου. Ο καθηγητής Αστικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο και νομικός σύμβουλος του Γιάννη Μπουτάρη, Απόστολος Σοφιαλίδης αντικατέστησε τον εκτάκτως απόντα λόγω ασθένειας δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και αφηγήθηκε, εκτός των άλλων, και μια ιστορία με τον Πάνο Λουκάκο να λειτουργεί συμπτωματικά για ένα βράδυ ως λογογράφος του κ. Μπουτάρη!

Μιας και δεν θα ήμουν φοβερά αντικειμενικός αν ξεχώριζα εγώ ο ίδιος κάτι από όσα είπα, στο σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Λυμπεροπούλου στο TheToc.gr διαβάζω ότι ξεχώρισε η αποστροφή μου περί πάρτι και...λογαριασμού: Το βιβλίο του Πάνου Λουκάκου περιγράφει ένα πάρτι. Το άσχημο με το πάρτι αυτό είναι ότι ο λογαριασμός του ήρθε στη δική μου τη γενιά.


Το βιβλίο «Η Αθέατη Όψη» του Πάνου Λουκάκου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, όχι μόνο σε όσους θέλουν να θυμηθούν τι συνέβη τις περασμένες δεκαετίες, αλλά σε όσους, όπως εγώ, θέλουν να μάθουν από την αρχή για πράγματα που οι ίδιοι δεν έζησαν.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.