Παπανδρέου σε Βενιζέλο: Όχι στην αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος προσώπων και ομάδων

7.3.14


Μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά από τηλεφωνική συνομιλία την οποία είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά:

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζήτησαν, ενόψει και της προγραμματισμένης για αύριο και μεθαύριο Συνδιάσκεψης, τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι, είναι απολύτως αναγκαία η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με την κινητοποίηση όλων των υγιών δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, των δυνάμεων της προόδου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της δημοκρατικής αριστεράς. Για το λόγο αυτό απαιτούνται σχετικές πρωτοβουλίες.

Πρωτοβουλίες, που εδράζονται σε ανοιχτές στην κοινωνία συμμετοχικές διαδικασίες.
Αυτές που εγγυώνται την ενότητα της Παράταξης στη βάση αρχών και αξιών. Της δημοκρατίας, της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, για τις οποίες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται πολίτες που πίστεψαν ότι, η Ελλάδα μπορεί πολύ καλύτερα. Πολίτες που απέρριψαν τον στείρο μικροκομματισμό και τον πολωτικό λόγο της δεξιάς και αριστερής συντήρησης.
Πρωτοβουλίες που θα τιμήσουν όσους πίστεψαν και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη στιγμή της Πατρίδας.

Όταν κλήθηκε να σηκώσει το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Όταν πήρε ριζοσπαστικές αποφάσεις για να χτυπηθούν πρακτικές του πολιτικού συστήματος, όπως της πελατειακής λαφυραγώγησης του κράτους.

Όταν δρομολόγησε βαθιές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να αντέξουν στον χρόνο.
Είναι αυτή η μαγιά των αγωνιστών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αλλαγή της χώρας με μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα απαντούν στα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ωστόσο, το διακύβευμα στο οποίο έχει χρέος να ανταποκριθεί η Δημοκρατική Παράταξη, ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτευχθεί, ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή.

Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή του να παραβρεθεί στην Συνδιάσκεψη και τον ενημέρωσε ότι, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν.