Προς την εποχή που θα «βρέχει» Ίντερνετ

5.3.14


Το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Titan Aerospace, μίας εταιρείας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που αντλούν ενέργεια από τον ήλιο και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για έως και πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές του TechCrunch, το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει τα drones της Titan Aerospace, για να προσφέρει πρόσβαση στο Internet από τον ουρανό. Στόχος του είναι η κατασκευή 11.000 UAVs (Unmanned Aerial Vehicles) για να προσφέρει υπηρεσίες δεδομένων, τουλάχιστον αρχικά στην Αφρική. Η εταιρεία κατασκευής drones, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Facebook.

H κίνηση του Facebook έρχεται σε συνάρτηση με τις προσπάθειες του κοινωνικού δικτύου να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στις αναπτυσσόμενες χώρες (το project ονομάζεται Internet.org).

Από ότι φαίνεται, θέλει επίσης να ανταγωνιστεί τις προσπάθειες της Google που επίσης θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο Internet από τον… ουρανό, αν και στην δική της περίπτωση με το Project Loon χρησιμοποιεί μπαλόνια, τα οποία επίσης αντλούν ενέργεια από τον ήλιο. Λέγεται ότι για την εξαγορά της Titan Aerospace θα δαπανηθούν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: Insomnia.gr