Στο Facebook στρίβουν τσιγάρα με τα χαρτονομίσματα των Ελλήνων πολιτευτών

17.4.14


Διατηρώ τα εκλογικά μου δικαιώματα στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας. Θα ψηφίσω για δήμαρχο στην Πάτρα και για περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα. Το ξέρω ότι δεν σας νοιάζει. Μισό λεπτό όμως. Εσάς δεν σας νοιάζει αλλά τουλάχιστον δεν σας κοστίζει τίποτα.

Τι να πουν και άλλοι που επίσης δεν τους νοιάζει αλλά ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να διαφημίζονται στα μάτια μου; Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι αμέτρητες οι διαφημίσεις υποψήφιων και συνδυασμών που μου εμφανίζει καθημερινά το Facebook, για δήμους μάλιστα, που με κάθε ειλικρίνεια, δεν γνωρίζω ακριβώς που βρίσκονται στον χάρτη.

Άνθρωποι χωρίς εικόνα για το πως λειτουργούν τα social media εμπιστεύονται τα χρήματα τους σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες προφήτες της αρπαχτής της επικοινωνίας οι οποίοι δεν μπορούν καν να φροντίσουν να μην ξοδεύει χρήματα ένας υποψήφιος π.χ στο δήμο Βόλου για να διαφημίζεται στο timeline ενός δημότη της Πάτρας.

Αν ήμουν ο Ζούκενμπεργκ (και κάπνιζα), θα έστριβα τσιγάρα με όλα αυτά τα άπειρα χαρτονομίσματα που θα πετούσαν στα σκουπίδια μου οι Έλληνες πολιτευτές. Την ίδια ώρα, στα σκουπίδια των πόλεων που θέλουν να αναμορφώσουν, άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό. «Λαϊκισμός» θα αναφωνήσετε...

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.