Όταν μας ταΐζουν με «αιχμές» αντί για ειδήσεις

30.4.14


Δεν το περίμενε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να γίνει τόσος ντόρος για τη συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαριλένας Κοππά, μαζί με τον κ. Φώτη Κουβέλη.

«Αντισυμβατικές αποφάσεις έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου και ίσως επειδή συνηθίζω να σκέφτομαι και να δρω μη συμβατικά. Δεν περίμενα όμως η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση. Και μάλιστα, να προκαλέσει τέτοια προσμονή αλλά και τόση ανησυχία σε διάφορους κύκλους», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας στους κακόπιστους ότι βρίσκεται μακράν της ελληνικής πραγματικότητας. Ή έστω αυτής που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Από την άλλη βέβαια, σάμπως το περίμενε ο κ. Κώστας Σημίτης να ασχοληθούν όλοι με το γεγονός πως τον Δεκέμβριο του 2008 «δεν είπε λέξη για το ΠΑΣΟΚ», όταν από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε ότι «αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα... καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ για δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Επιτροπής» (Βουλή 18.12.2008); Τότε όλα τα ΜΜΕ «ανέλυσαν» επί μακρόν, την απουσία «αιχμών» του κ. Σημίτη για τον διάδοχό του, θεωρώντας ότι αυτή καθαυτή η απουσία «αιχμών» είναι από μόνη της «αιχμή». Κι έτσι ο ελληνικός λαός δεν έμαθε την είδηση της επικείμενης χρεοκοπίας.

Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή εδώ.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.