Ανοιχτές για τη Χρυσή Αυγή συγκεκριμένες αγκαλιές στη Μόσχα

15.5.14


Αν και η είδηση δεν έχει τόσο οφθαλμοφανή σημασία για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, νομίζω ότι αξίζει να καταγραφεί η επίσημη επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα και η συνάντηση των βουλευτών της με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του νεοναζί μορφώματος αναφέρει:

Κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τους βουλευτές μας Αρτέμιο Ματθαιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκε την Μόσχα και πραγματοποίησε εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί επισήμως την προσέγγιση του Ελληνισμού με την ομόδοξη Ρωσία μέσω του Λαϊκού Συνδέσμου, που εκφράζει την θέληση του ελληνικού λαού για άμεση σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συζητήθηκαν ζητήματα γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού.

Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας Χρυσή Αυγή θα υπάρξει εκτενές αφιέρωμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Μόσχα, αλλά και τα σημαντικότερα σημεία της διαβούλευσης με τον κο. Ντούγκιν: συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι πολιτικές διώξεις της Χρυσής Αυγής, η γεωστρατηγική θέση της Ρωσίας και οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Εις ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κρατών ο κος Ντούγκιν ήταν απόλυτος και τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι επιβεβλημένο γιατί μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού. Η Ελλάδα οφείλει να ΗΓΗΘΕΙ μιας πολιτιστικής (και γεωγραφικής) αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο κος Ντούγκιν θεωρεί πως πεπρωμένο της χώρας μας είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας με πολιτιστικό περιεχόμενο, βασισμένη στις πανάρχαιες ελληνικές αξίες.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί φυσικό σύμμαχο της Ρωσίας, καθώς αντιμάχεται την αμερικανική επεκτατική πολιτική. Είναι απόλυτα ενήμερος για τις πολιτικές διώξεις εις βάρος μας και θεωρεί ότι αυτές γίνονται ακριβώς επειδή μιλάμε ανοιχτά υπέρ της γεωπολιτικής στροφής προς τη Ρωσία.
Εις ότι αφορά τις ευρωεκλογές, ο κος Ντούγκιν τόνισε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα οικοδομηθεί μία Ευρώπη των Εθνών και του πολιτισμού ενάντια στην Ευρώπη των τοκογλύφων και της παρακμής.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Είναι κάτι σαν τον Μπαλτάκο του Πούτιν, σε μια ακόμα πιο παρακρατική και περιθωριακή έκδοση. Θεωρείται στενός συνομιλητής του Κρεμλίνου με διασυνδέσεις στον ρωσικό στρατό και είναι από τους θεωρητικούς του ρωσικού επεκτατισμού που παράγει εκτρώματα όπως η επέμβαση στην Ουκρανία.

Προσωπικά, με ανησυχεί πολύ ότι ένα ελληνικό κόμμα που μπορεί να πάρει 10% στις Ευρωεκλογές θεωρεί φυσικό του σύμμαχο έναν τέτοιο άνθρωπο. Ίσως έχουμε μπλέξει με τη Χρυσή Αυγή πιο πολύ από όσο φοβόμαστε.