Εκλογές σε καθεστώς τηλεοπτικής τρομοκρατίας

25.5.14



Κάτι παραπάνω από δύσκολο είναι να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του για τον τρόπο με τον οποίο οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν την επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Ant1 να ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ κυβερνητικής προπαγάνδας.

Με πρωταγωνιστή τον «δημοσιογράφο» Γιώργο Κούρο και τη Μαρία Χούκλη στον πιο άχαρο κι απογοητευτικό ρόλο της καριέρας της, ο Ant1 επέλεξε συνειδητά να τρομοκρατήσει τους τηλεθεατές του στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πόσο βαθύτερη είναι η σχέση των χρεοκοπημένων ελληνικών ΜΜΕ με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Υποθέτω ότι ο μόνος λόγος που δεν ακούστηκε κάτι του τύπου «Σαμαράς ή τανκς» είναι γιατί οι συντελεστές του δελτίου θα το βρήκαν κάπως...μετριοπαθές.

Η στάση του συνήθως μετριοπαθούς τηλεοπτικού σταθμού προκάλεσε την οργή εκατοντάδων χρηστών του Twitter και του Facebook οι οποίοι συγκέντρωσαν μερικούς μόνους από τους τίτλους του δελτίου στην παραπάνω εικόνα. Περισσότερα σχετικά στιγμιότυπα εδώ.

Θεωρητικά, θα μπορούσα να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο άρθρο ζητώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ για τα όσα απίστευτα παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αλλά έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος θεσμός αυτής της χώρας που μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την κυβέρνηση...