Κι αν ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης αποδειχθεί η Νέα Δημοκρατία;

15.5.14


Χάρη στο χαρισματικά αυτοκαταστροφικό Ευάγγελο Βενιζέλο, η συζήτηση για το βράδυ των Ευρωεκλογών εστιάζεται προς το παρόν στο χαμηλό ποσοστό που αναμένεται να λάβει η Ελιά.

Πράγματι, οι Βενιζέλος-Λοβέρδος-Μόσιαλος-Σημίτης δεν θα καταφέρουν να πείσουν τον ελληνικό λαό και θα αποτύχουν μέχρι και να πλησιάσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ του 2012, παρόλο που αυτά ήταν τα χαμηλότερα που το ιστορικό κόμμα είχε λάβει ποτέ κατά την ιστορική διαδρομή του.

Κάπως έτσι, κανείς δεν συζητά για το ποσοστό που αναμένεται να λάβει η Νέα Δημοκρατία. Θυμίζω ότι τον Μάιο του 2012, το ποσοστό που έλαβε ο ακόμα τότε αντιμνημονιακός Σαμαράς στην κάλπη ήταν μόλις 18,85%. Τον Ιούνιο του 2012, με τη στήριξη ψηφοφόρων που δεν προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, η φουλ μνημονιακή πια Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 29,66%.

Θα πάρει η Νέα Δημοκρατία 29,66% στις προσεχείς Ευρωεκλογές; Προσωπικά το θεωρώ απίθανο. Ανεξαρτήτως ποσοστού, θα είναι, όπως το 2012, η Νέα Δημοκρατία τρεις μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Το θεωρώ κάτι παραπάνω από απίθανο.

Θα περάσει η Νέα Δημοκρατία το 25%; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, συνδυαστικά με το πόσο μπροστά θα είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάντως η διαφορά των δυο πρώτων κομμάτων αγγίξει τις 4 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μην προλάβει κανείς να ασχοληθεί με την απογοητευτική επίδοση της Ελιάς...