Να πάψει να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο τους «μνημονιόπληκτους»

27.5.14


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει πορεία κατάκτησης της εξουσίας. Ωστόσο, το κόμμα του κ. Τσίπρα, το οποίο εμπιστεύεται σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, δεν έχει, ούτε πρόκειται να αποκτήσει δυναμική απόλυτης πλειοψηφίας. Ένας κυβερνητικός παρτενέρ θα προκύψει αναπόφευκτα.

Θα πρέπει από τώρα, μία ενωμένη προοδευτική συμμαχία να θέσει τις βάσεις της επόμενης διακυβέρνησης, με στόχο να συγκεντρώσει την υποστήριξη και να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του για να γίνει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που δεν θα εκφράζει μόνο τους «μνημονιόπληκτους» και τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα, αλλά και μία δημιουργική Ελλάδα που ασφυκτιά κάτω από τα πεπραγμένα 30 χρόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ανοίξει τα αφτιά του και να ακούσει για την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη και την σύνδεση των πανεπιστημίων με την βιομηχανία. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, η χώρα λίγα μπορεί να καταφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «ιδιαίτερα» στην οικονομία, εάν επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο. Διότι είναι οι εξαγωγές και η προστιθέμενη αξία που θα διώξουν τον κ. Τόμσεν και την παρέα του.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Αχιλλέα Χεκίμογλου στο ΒΗΜΑ.