Κεντρικό πρόσωπο στο καρτέλ του κοτόπουλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής

29.6.14


Με ποινή 40 εκατομμυρίων ευρώ τιμώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις 13 εταιρίες που είχαν στήσει το καρτέλ του κοτόπουλου στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και o συνεταιρισμός «Πίνδος».

Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του κ. Κασσή, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι υπήρξε πρόεδρος της Πίνδος από το 2004 μέχρι και το 2012 ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το καρτέλ άντεξε 14 ολόκληρα χρόνια, από το 1996 μέχρι και το 2010 ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, είχε παραδεχθεί δημοσίως τη συμμετοχή του στις συναντήσεις που γίνονταν στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων, υποστήριζε όμως πως δεν γινόταν καμία συζήτηση για εναρμόνιση τιμών στην αγορά και χαρακτήριζε ατυχείς τις έρευνες της ΕΠΑΝΤ.

Φυσικά, ο κ. Κασσής δεν πρόκειται να διαγραφεί από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, παρά την καταδίκη των πρακτικών του συνεταιρισμού στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος. Στην Ελλάδα, διαγράφεσαι μόνο αν δυσαρεστήσεις τον αρχηγό και δεν ψηφίσεις κάποια διάταξη, κατά τα λοιπά το μαντρί σε ανέχεται για πάντα...

Υ.Γ 1 Ο κ. Κασσής συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από πρόταση της ομάδας Σκανδαλίδη. Να τον χαίρονται.

Υ.Γ 2 Από το 2008 μέχρι το 2012, ο κ. Κασσής υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δόξας Κρανούλας. Με αυτή του την ιδιότητα κατηγορείται και για τα στημένα παιχνίδια!