Ποτάμι: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, το «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» ξεχάστηκε

27.6.14


Αφού πρώτα το Ποτάμι συκοφάντησε άκριτα και γενικόλογα οποιονδήποτε διέθετε «κομματικό παρελθόν» παρουσιάζοντας τον περίπου ως μίασμα της κοινωνίας, τώρα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του σε όσους αποδέχονται την ενός ανδρός αρχή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο τελευταίος που πέρασε την πόρτα του Ποταμιού φαίνεται ότι είναι ο Σπύρος Δανέλλης, απερχόμενος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχος και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής του πάλαι ποτέ Συνασπισμού. Με το Ποτάμι να έχει λάβει 9,25% στο νομό Ηρακλείου, αν ο κ. Δανέλλης είναι υποψήφιος βουλευτής, τότε πολύ εύκολα θα καταφέρει να εκλεγεί ξανά βουλευτής.

Φαίνεται ότι είχαν προηγηθεί αρκετά στελέχη της Δράσης και φυσικά οι ευρωβουλευτές που εξέλεξε το κόμμα, δηλαδή ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μίλτος Κύρκος με τον τελευταίο να εκλέγεται αυστηρά και μόνο λόγω του επωνύμου του, χωρίς απολύτως κανένα διακριτό πολιτικό στίγμα.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι γελοίοι ή αναγκαία μη σοβαροί, αν και κάποιοι από αυτούς είναι σίγουρα τυχοδιώκτες. Αναρωτιέμαι όμως πως δέχθηκαν να συμπράξουν με έναν άνθρωπο που όταν απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία δαιμονοποιεί τα κόμματα και συλλήβδην όλους τους πολιτικούς των περασμένων δεκαετιών.

Εκφράζει δηλαδή το Ποτάμι το «νέο» και το «διαφορετικό» όταν πριν τις εκλογές εμπορεύεται τη δήθεν πολιτική του παρθενία και την επομένη στρατολογεί διάφορους πολιτευτές ανά την Ελλάδα; Οι μεταγραφές στελεχών και οι κωλοτούμπες είναι επιλήψιμες μόνο όταν γίνονται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ;