Τα ροζ βίντεο και η κοινωνία

18.6.14


Τις τελευταίες εβδομάδες, έχω γράψει και ξεγράψει 30 φορές ένα άρθρο για αυτό το άθλιο υποκείμενο της ελληνικής «δημοσιογραφίας» που εκβιάζει μέσω του Διαδικτύου τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο τελικά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ καθώς έκρινα ότι θα αποτελούσε βούτυρο στο ψωμί του εθνικού μας εκβιαστή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αναφορά για το γεγονός. Σήμερα, ο κ. Σακελλαρίδης αποφάσισε να σηκώσει το γάντι και να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Έγραψε λοιπόν στο Facebook:

Το τελευταίο διάστημα, και αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον μου επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού. 

Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας.

Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου.

Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη. Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται.

Δεν ξέρω τελικά τι θα συμβεί και αν το περιβόητο video θα δει τελικά το φως της δημοσιότητας. Το μόνο που θα ήθελα να προλάβω να σημειώσω είναι ότι το θέμα αυτό μας αφορά όλους, αφορά μέχρι και το ίδιο το πολίτευμα μας.

Η πιθανή δημοσίευση αυτού του video δεν θα θέσει κανένα σοβαρό ερώτημα στον κ. Σακελλαρίδη, θα θέσει όμως πολλά και σύνθετα ερωτήματα στην ελληνική κοινωνία η οποία θα είναι τελικά και η μόνη που θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει απέναντι σε μια απολύτως ειλικρινή προσπάθεια εκφασισμού της.