Έλειπε μόνο ένας αποφασισμένος δολοφόνος

2.7.14


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε χθες στη Θεσσαλονίκης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης από «αγνώστους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής αλλά και με τα όσα σημειώνει ο ίδιος στο προσωπικό του blog, οι νεαροί τον χτύπησαν την ώρα που βρισκόταν σε ένα καφέ της Θεσσαλονίκης αφού πρώτα τον ρώτησαν αν αυτός είναι που γράφει άρθρα κατά της Αριστεράς.

Έχοντας πια εξοικειωθεί με την άφθονη βία στον ελληνικό δημόσιο χώρο, ξεχνάμε καμιά φορά πόσο στραβά μπορούν να εξελιχθούν τέτοια περιστατικά. Θυμίζω ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε η επίθεση των Χρυσαυγιτών στον Παύλο Φύσσα ο οποίος απλώς έβλεπε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε ένα καφέ. Το μόνο διαφορετικό που συνέβη τότε ήταν ότι οι Χρυσαυγίτες στην περιοχή κάλεσαν και κάποιον που ήταν αποφασισμένος να φτάσει στο σημείο μόνο και μόνο για να δολοφονήσει τον άτυχο μουσικό για τις ιδέες του.

Σκεφθείτε επίσης για κάποιο λόγο η κράση του κ. Μαραντζίδη να ήταν ασθενική ή να έπασχε από κάποια σοβαρή ασθένεια και να αρκούσε απλώς και μόνο μια γροθιά για να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον οργανισμό του.

Γενικά, σκεφθείτε ότι το 2014 κυκλοφορούν στις ελληνικές πόλεις διαφόρων χρωμάτων συμμορίες και δέρνουν ανθρώπους με των οποίων τις απόψεις διαφωνούν.