Φώφη Γεννηματά: Τίποτα παραπάνω από μια συγκόλληση αποκομμάτων η Ελιά

13.7.14


Την άποψη ότι το εγχείρημα της Ελιάς απέτυχε παταγωδώς εξέφρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά ανέφερε:

Η ΕΛΙΑ δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια προεκλογική συνεργασία. Απευθυνθήκαμε στα υπόλοιπα κόμματα του χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς επιτυχία.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε και τελικά δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια συγκόλληση αποκομμάτων.Είναι φανερό ότι η ΕΛΙΑ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και να υπηρετήσει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο όμως υπάρχει μια μικρή διαφορά. Όλοι όσοι είμαστε έξω από τον χορό μπορούμε πότε να συμφωνούμε και πότε να διαφωνούμε με τα διάφορα που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανείς να μας ζητάει τα ρέστα.

Το πρόβλημα είναι ότι η κ. Γεννηματά όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν από την αρχή ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη της Ελιάς και γνώριζαν πολύ καλά πόσο εξευτελιστική ήταν για το ιστορικό κόμμα η ταύτιση με Μπίστηδες και 3μελεις «κινήσεις του χώρου».

Παρ'όλα αυτά, δεν έκαναν τίποτα φοβερό για να αποτρέψουν τη σημερινή κατάντια και κάπως έτσι επέστρεψαν στο εκδοτικό/επιχειρηματικό κατεστημένο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νονού.