Έχει υποτιμηθεί ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής

13.8.14


Στις χαλαρές θερινές πολιτικές συζητήσεις με γνωστούς κι αγνώστους έχω ακούσει δεκάδες προβλήματα που θεωρούν ότι πρέπει η χώρα άμεσα να αντιμετωπίσει αλλά συνειδητοποιώ ότι ουδείς μου ανέφερε ως πρόβλημα τον καλπασμό των νεοναζί στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Δεν έτυχε να ακούσω καμία παρέα να συζητά ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με όλους αυτούς τους τύπους που έχουν μαζευτεί και παριστάνουν τους αγνούς αγωνιστές, την ώρα που στην πραγματικότητα πότε δολοφονούν και πότε διορίζουν τα κομματόσκυλα και τα σόγια τους σε όποια θέση μπορούν σε Βουλή και Ευρωβουλή.

Φοβάμαι ότι συνηθίσαμε, φοβάμαι ότι η αγανάκτηση πολλών Ελλήνων για τα όσα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους είναι τέτοια που ακόμα κι αν δεν πρόκειται οι ίδιοι ποτέ να ψηφίσουν το συγκεκριμένο μόρφωμα, δεν βρίσκουν το κουράγιο να κακίσουν τους ανθρώπους γύρω τους που το προτιμούν στο όνομα μιας τυφλής εκδίκησης.

Σε ένα πια περίφημο άρθρο του κατά του νεοναζισμού, ο Μάνος Χατζιδάκης κάποτε σημείωνε «...κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε».

Ελπίζω η χώρα να μην πληρώσει στο σύντομο μέλλον ακόμα πιο ακριβά την ανοχή των κατοίκων της σε αμόρφωτους μαχαιροβγάλτες που παριστάνουν τους εθνοσωτήρες.