Η εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει όνομα: Κώστας Καραμανλής

15.8.14


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η βρετανική Mirror δημοσίευσε ένα προσεγμένο ρεπορτάζ με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα ολυμπιακά ακίνητα, το οποίο προβλήθηκε από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων για την Ελλάδα και τους πολιτικούς της.

Το ρεπορτάζ προβλήθηκε και από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά με μια κάποια προσοχή, λες και η μη αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων υπήρξε κάποιο καπρίτσιο της φύσης, λες και δεν ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι υπεύθυνοι γι' αυτήν.

Η Καθημερινή της Κυριακής προβάλει το θέμα στο πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο «Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, από τον θρίαμβο στην εγκατάλειψη». Στις μέσα σελίδες του ρεπορτάζ, αναζητώ μια έστω αναφορά στον βασικό υπεύθυνο της κατάντιας αλλά δεν τη βρίσκω. Πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα «Κώστας Καραμανλής».

Αντίθετα, φιλοξενούνται δηλώσεις του νυν υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού ο οποίος και δηλώνει:

«Ο θρίαμβος του 2004 έπρεπε να διασφαλιστεί και να έχει συνέχεια. Ο βασικός στόχος όμως τότε ήταν να γίνουν οι Αγώνες. Δεν έγινε σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα όταν κατασκευάζονταν οι εγκαταστάσεις»

Που βρισκόταν ο Γιάννης Ανδριανός την επόμενη μέρα των Αγώνων; Μα στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2004 ως το 2009 ως το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή o οποίος μάλιστα κατείχε και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Πολιτισμού για να δείξει το ενδιαφέρον του για τους Αγώνες.

Ωραία τα κλισέ περί «φταίνε οι πολιτικοί» και «αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται» αλλά χρειάζεται προσοχή η συνεχής επίκληση τους καθώς αθωώνουν τους πραγματικά ενόχους. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις δεκάδες χαμένες ευκαιρίες της μετα-ολυμπιακής Ελλάδας υπήρξαν ο Κώστας Καραμανλής και οι απίθανες κυβερνήσεις του.