Μην ξεχνάτε ποτέ αυτό που σας είπε η Άννα Καραμανλή

22.9.14


Πριν από μερικές μέρες, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή συνέστησε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να πάει να γαμηθεί, γεγονός που της προσέφερε αρκετή δημοσιότητα, η οποία ποτέ δεν πάει χαμένη.

Αν και κατανοώ πλήρως ότι όταν μια βουλευτής διατυπώνει μια τέτοια...προτροπή σε έναν υπουργό, δεν μπορεί παρά να γίνει ντόρος, θεωρώ ότι τα ελληνικά ΜΜΕ είδαν για ακόμα μια φορά το δέντρο και έχασαν το δάσος. Το αληθινά κρίσιμο που είπε η κ. Καραμανλή ήταν το «με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη».

Πρόκειται για αναμφίβολα ιστορική φράση που χαρακτηρίζει περισσότερες από μια γενιές Ελλήνων βουλευτών. Σκεφθείτε μόνο πόσο ιδανικά περιγράφουν, από κοινού, τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης οι φράσεις «μαζί τα φάγαμε» και «δεν θα επανεκλεγώ και θα μείνω άνεργη».

Δεν επιλέξαμε μονάχα να μας εκπροσωπούν άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη μόρφωση και βασική επαγγελματική εμπειρία αλλά και άνθρωποι που αν κάτι γνωρίζουν πολύ καλά, είναι ότι η τύχη τους μετά τη Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι προδιαγεγραμμένα κακή. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν πουθενά να επιστρέψουν ή έστω πουθενά καλύτερα από εκεί που έφτασαν με την ψήφο μας.

Το να ψηφίσουν κάτι που θα δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους τους αποτελεί γι' αυτούς κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κάτι που ποτέ δεν τους είχε περάσει από το μυαλό. Θα βρίζατε ποτέ εσείς τον εργοδότη σας;

Ακόμα και μετά την κρίση του 2009, στείλαμε τέτοια μυαλά στη Βουλή αλλά παράλληλα προσπαθούμε να καταλήξουμε στο αν την κρίση προκάλεσαν οι ψεκασμοί ή οι διεθνείς τοκογλύφοι. Το φως στο τούνελ ίσως είναι το τρένο που έρχεται καταπάνω μας ξανά.