Σερίφης και δικαστής Σαμαράς: Εμείς συλλαμβάνουμε τους τρομοκράτες και δεν τους αφήνουμε ελεύθερους

6.10.14


Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει αυτές τις ανοησίες που διακινούν κάποιοι εδώ και αιώνες περί διάκρισης των εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. Ο Αντώνης ο Σαμαράς αυτά τα θεωρεί μπούρδες.

Τώρα έχουμε σταθερότητα, γι' αυτό και κουμάντο κάνει μόνο η κυβέρνηση. Απολαύστε το α' πληθυντικό πρόσωπο της αφήγησης του πρωθυπουργού μας από το βήμα της εκδήλωσης για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας:

(...)Δίνουμε αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία. Το έγκλημα διώκεται. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Τα σχέδια τους ματαιώνονται.

Και δεν είναι τυχαίο, εδώ και δεκαετίες, οι τρομοκράτες χτυπούν ανθρώπους απ’ αυτήν την παράταξη. Και σήμερα το ίδιο κάνουν. Μέχρι και τα γραφεία μας σχεδίαζαν - και το λέω επιβεβαιωμένα, μετά λόγου γνώσεως - να χτυπήσουν. Σχεδίαζαν αληθινό μαζικό έγκλημα! Όμως τους αντιμετωπίσαμε και τους εξουδετερώσαμε.

Γιατί δεν τους χαϊδεύουμε! Τους κυνηγάμε. Δεν προσπαθούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους με δικονομικά τεχνάσματα. Αυτό τα κάνουν άλλοι. Εμείς τους συλλαμβάνουμε. Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάνουν με αληθινή αυταπάρνηση, σε δύσκολες ώρες, καταπληκτική δουλειά. Η Ελλάδα δεν είναι πια «ξέφραγο αμπέλι»(...)