Δεν κρατιέται η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έστειλε στεφάνι σε κηδεία ως «Πρόεδρος της Βουλής»

30.1.15


Κατηγορούμε εδώ και χρόνια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για τη λύσσα που κατά καιρούς επέδειξαν για την εξουσία αλλά φαίνεται ότι και οι «σύντροφοι» της Αριστεράς και της Προόδου δεν πάνε πίσω.

Κάπως έτσι, σε ρεπορτάζ της Ημερησίας, διαβάζω τα εξής:

Ως πρόεδρος της Βουλής (!), πριν ακόμη εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση, «υπογράφει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως φαίνεται από το στεφάνι που έστειλε στην κηδεία του Ντέμη Ρούσσου.
Το γεγονός πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, πολλές αντιδράσεις και η κ. Κωνσταντοπούλου καλείται τώρα να απαντήσει σε ερωτήματα όπως το ποιος παρήγγειλε το στεφάνι και το ποιος πλήρωσε για αυτό.
Παραγγέλθηκε με δικά της έξοδα ή με χρήματα της Βουλής;
Και αν έγινε με χρήματα της Βουλής, ποιος το παρήγγειλε και υπέγραψε γι' αυτό;
Διότι, αν το παρήγγειλε η ίδια, προφανώς αναγνωρίζει ότι δεν είναι ακόμη Πρόεδρος της Βουλής.

Πρώτη φορά Αριστερά.

Update: Η Βουλή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα όπου και προβάλει το φοβερά...πειστικό επιχείρημα ότι την πρωτοβουλία πήρε μόνο του το γραφείο κηδειών(!):

Σας ενημερώνουμε ότι στην κηδεία του Ντέμη Ρούσσου κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο υπεύθυνος εργολάβος του γραφείου τελετών με δική του πρωτοβουλία, αδικαιολογήτως, άλλαξε την κορδέλα και ανέγραψε ως Πρόεδρο Βουλής την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του, αναγνώρισε το λάθος του και προέβη σε αλλαγή του ονόματος στην κορδέλα κατά τη διάρκεια της τελετής. 
Τονίζουμε ότι για το περιστατικό, ουδεμία γνώση και ως εκ τούτου ευθύνη, φέρει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.