Έγραψε ιστορία η απίθανη Γκερέκου- Ξεφτίλα και για το ΠΑΣΟΚ

8.1.15

Από το Facebook της ίδιας
Όλα τα ρεκόρ τυχοδιωκτισμού κατέρριψε η Άγκελα Γκερέκου η οποία και ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Πριν από ακριβώς 3 μέρες, με στόχο να απαντήσει στις φήμες που την ήθελα να συντάσσεται με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Γκερέκου είχε δηλώσει τα παρακάτω:

Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.

Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους.

Σήμερα, δήλωσε:

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.

Τι να πει και τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Η κωλοτούμπα της είναι ιστορικών διαστάσεων και μένει να δούμε αν οι πολίτες της Κέρκυρας θα την επιβραβεύσουν ή αν θα την αποδοκιμάσουν.

Τι να πει κανείς όμως και για το ΠΑΣΟΚ που βλέπει τον δήθεν αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο του να λεηλατεί το στελεχιακό του δυναμικό; Η ταύτιση του Βενιζέλου με τη Δεξιά ήταν πράγματι τεράστια αλλά όχι μέχρι και σε αυτό σημείο...