Μπαλτάκος: Πολιτιστικά η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τον δυτικό κόσμο

5.1.15


Πιο ειλικρινής από ποτέ εμφανίζεται πλέον ο Τάκης Μπαλτάκος, του οποίο η στενή προσωπική φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά τον κατέστησε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, μέχρι και που αποκαλύφθηκε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του συνεργαζόταν και με τη Χρυσή Αυγή.

Σε σημερινή του συνέντευξη σε site υπερσυντηρητικών θρησκευτικών κύκλων, τονίζει:

Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, όχι Δυτική Ευρώπη και το Βυζάντιο εμπεριέχει την Αρχαία Ελλάδα ως πρωτογενή ύλη της Ορθοδοξίας. Η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία , όχι καθολικισμός, προτεσταντισμός ή οποιαδήποτε άλλη εκτροπή από την Ορθοδοξία. Πολιτιστικά δεν υπάρχει καμία σχέση με τον Δυτικό κόσμο.Αλλο οι συμμαχίες, άλλο η πολιτιστική μας ταυτότητα. Στην Ορθόδοξη Ανατολή έχουμε τα αναμφισβήτητα πνευματικά πρωτεία, ενώ στην εκτραπείσα Δύση είμαστε ουραγοί. Αυτή είναι η διαφορά μας από την Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο βασικός κορμός της διακήρυξής μας. Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, εκεί είναι οι ρίζες της και επί των ριζών αυτών και μόνο μπορεί να οικοδομηθεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον λαό μας. 

Αυτός ο άνθρωπος κινούσε τα νήματα της κυβέρνησης Σαμαράς στα χρόνια που υποτίθεται ότι προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με αυτόν τον άνθρωπο συνεργάστηκε αρμονικά το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Γι' αυτόν τον άνθρωπο δεν έχει ζητηθεί ούτε μισό σχόλιο από τον πρωθυπουργό από κανέναν δημοσιογράφο, ούτε πριν αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.