-Σαμαράς: Είστε ένας φλογερός Ιεράρχης -Άνθιμος: Παρακαλώ τον Θεό να σας έχει καλά

21.1.15


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις.

Α. Σαμαράς: Θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση κάθε φορά που σας βλέπω, διότι, Παναγιότατε, είστε ένας φλογερός Ιεράρχης, ο οποίος είναι ο κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας.

Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσ. κ. Άνθιμος: κ. Πρωθυπουργέ, με ιδιαίτερη χαρά και με τιμή και με διάθεση φιλοξενίας κατά πάντα, σας υποδεχόμεθα σήμερα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η αρχαιότερη Μητρόπολις σε όλη την ελληνική επικράτεια από του 1ου αιώνος μ. Χ.

Και ιδιαιτέρως χαιρόμεθα που με την ευκαιρία της ελεύσεώς σας στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτεστε και την Ιερά Μητρόπολη, μέσα από την οποία περνάει όλος ο λαός μας, ο πολυπληθής λαός μας της Θεσσαλονίκης με τον οποίο έχουμε μία πολύ καλή και αρίστη συνεργασία.

Χαιρόμεθα πάρα πολύ. Ξέρουμε τους επί χρόνια αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την Πατρίδα μας και παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να σας χαρίζει υγεία, να σας χαρίζει δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες σας, καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Πατρίδας και με τους άλλους συναδέλφους σας όλων των άλλων κομμάτων της Ελληνικής επικράτειας, ώστε τουλάχιστον καταρχήν να υπάρξει μια πραγματική, ουσιαστική παρουσία ενότητας του Ελληνισμού εν ονόματι μάλιστα και της κοινής Πίστεως μας, της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, αλλά και προς το συμφέρον όλου του λαού μας. Ιδιαίτερα για την αγάπη σας και το σεβασμό σας προς την Εκκλησία.

Εμείς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμεθα σε εσάς, την οικογένειά σας και σε όλους τους συνεργάτες σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία και το ξαναλέω, καλή αγάπη, καλή ενότητα, καλή διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για το καλό της Πατρίδας μας και του Ελληνισμού. Να είστε όλοι καλά και ο Θεός να σας σκεπάζει και η Παναγία να σας χαριτώνει πάντα.