Το Ποτάμι τάζει αυξήσεις και διαφωνεί με τον τρόπο υπολογισμού των πλεονασμάτων

2.1.15


Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι παραμένει ο Νο1 πόθος του Ποταμιού, κάτι που λογικά έχει αρχίζει να επηρεάζει τις θέσεις του κόμματος, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται πράγματι για κόμμα κι ότι έχει συγκεκριμένες θέσεις.

Στην τελευταία ομιλία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το ελάχιστο μηνιάτικο – 480 ευρώ – είναι ένα προκλητικά χαμηλό ποσό. Οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψουν στα προ κρίσεως επίπεδα με αυξήσεις 5% το χρόνο υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Δηλαδή αν έχουμε 0,5% ή 1% ανάπτυξη, θα πρέπει αμέσως να πάρουν αυξήσεις 5% οι εργαζόμενοι και μάλιστα αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο! Είναι αμφίβολο αν μέχρι και στην Κουμουνδούρου σκέφτονται να προτείνουν κάτι τέτοιο.

Προς το τέλος της ομιλίας του, αυτός ο σπουδαίος ηγέτης, που απεχθάνεται τον λαϊκισμό, συμπλήρωσε:

Άμεση επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να καλύψει όλες τις οικογένειες που πραγματικά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα πλεονάσματα αρχίζουν να μετράνε αφού πρώτα όλοι έχουν εξασφαλίσει φαγητό – στέγη – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Άραγε αυτοί οι διάφοροι «φιλελεύθεροι» και «μεταρρυθμιστές» που θέλουν να μας προστατέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βρει στέγη στο Ποτάμι, συμφωνούν με τον τρόπο υπολογισμό των πλεονασμάτων που πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης; Ο Λαφαζάνης πάντως σίγουρα συμφωνεί.