Τουλάχιστον στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταλαβαίνουν ότι είναι απαράδεκτες οι σχέσεις ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

14.1.15


Πριν από λίγες μέρες, ο σίγουρος νικητής των προσεχών εκλογών Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι προσδοκά σε συνεργασία με το ΚΚΕ αλλά και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έναν σχηματισμό της άκρας Αριστεράς.

Χθες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο επικρατείας της και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του In.gr, να τι είπαν διάφορα στελέχη της:

Ο Άγγελος Χάγιος ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο οργανωμένος λαός μαζί με μια ασυμβίβαστη Αριστερά της ανατροπής μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση των μνημονίων και στη μονομερή διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, ενώ τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε πολιτική αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει».

Ο Παναγιώτης Σωτήρης, αφού διατύπωσε την άποψη ότι χρειάζεται ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να δώσουνε στήριξη στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως υποστήριξε, η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ θα οδηγήσει στην ήττα, τον συμβιβασμό και τη λιτότητα με αριστερό πρόσωπο.

Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα, χαρακτήρισε την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο προσχηματική, υπενθυμίζοντας πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να γίνει ένα κοινό μέτωπο στο θέμα του Δημοσίου και των διαθεσιμοτήτων, έστειλε συγκεκριμένη επιστολή, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, η κ. Κουτσούμπα επισήμανε ότι «το να μας βάζει ο κ. Τσίπρας στις ίδιες εκκλήσεις ενότητας μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ είναι τουλάχιστον προσβλητικό».

Ποιος να το περίμενε ότι υπάρχει κάτι χειρότερο κι από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να συνεργαστεί με ένα τέτοιο κόμμα, δηλαδή το ότι αυτό το κόμμα όχι μόνο δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά ετοιμάζεται και για σκληρή αντιπολίτευση!