Βαρουφάκης στο ΒΒC: Πολύ καλοί οι άνθρωποι της Τρόικας, ναι στη Cosco, εμπιστοσύνη στη Γερμανία

31.1.15


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε επικοινωνιακή γραμμή για πανηγυρισμούς λόγω του πρώτου «όχι» που είπε ελληνική κυβέρνηση στην Τρόικα, ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλούσε στο BBC προσπαθώντας να υποβαθμίσει το επεισόδιο με το Ντάισελμπλουμ.

Κάπως έτσι, στην εκπομπή Newsnight του BBC2, εμφανίστηκε ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος έσπευσε να αποδώσει σε κακή μετάφραση τη σύγκρουση με τον Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι είναι διαθέσιμος για κάθε συζήτηση και διαπραγμάτευση με οποιαδήποτε χώρα ή ευρωπαϊκό θεσμό.

Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι της Τρόικας είναι πολύ καλοί, απλώς ο ίδιος διαφωνεί με το πρόγραμμα και θα προτιμούσε να μιλήσει απευθείας με τους τρεις θεσμούς που συγκροτούν το συγκεκριμένο σχήμα. Δηλαδή θα ήθελε να μιλήσει για τα πάντα με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ αλλά όχι μέσω της Τρόικας, κάτι που προσωπικά μου μοιάζει ένας ασήμαντος και λαϊκίστικος στόχος.

Ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει πλήρως την επένδυση της Cosco στον Πειραιά κι ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε μάλιστα ότι εμπιστεύεται τη Γερμανία και τον ρόλο της στην Ευρώπη ενώ δέχθηκε και ερώτηση για τις αντισημιτικές απόψεις του Πάνου Καμμένου, αποδίδοντας τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στους πολιτικούς συσχετισμούς που προέκυψαν μετά τις εκλογές.