Ο Καμμένος έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει στη Γερμανίδα ομόλογο του το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας

5.2.15


Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ' όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Αναλυτικά στο Πρώτο Θέμα.

Πρόκειται για μια αντικειμενικά σκληρή δήλωση η οποία όμως βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός, δηλαδή στις περίεργες επαφές μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συγκεκριμένους κύκλους της Μόσχας.

Η δήλωση-απάντηση όμως του Πάνου Καμμένου με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ξεπερνά κάθε όριο:

Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.
Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία.

Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα αλλά πλέον μας κυβερνάνε άνθρωποι οι οποίοι προστρέχουν στον Χίτλερ για να απαντήσουν σαν 15χρονα σε πραγματικά ερωτήματα που θέτει η Γερμανία στην Ελλάδα το 2015.

Πρώτη φορά Αριστερά με τόνους ρατσισμού και εθνικισμού.