Γίνεται ένας 40χρονος να θέλει να χρεωθεί 40 χρόνια αμαρτιών της Μεταπολίτευσης;

31.3.15


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το 35ο και ο Νίκος Παππάς το 39ο.

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι μπορούν έστω και να φανταστούν την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της, κάτι που συνιστά μια εκπληκτική προσωπική επιτυχία τους.

Έχουν την τύχη να έχουν απέναντι τους αντιπάλους του διαμετρήματος του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά. Τρέχουν μόνοι τους και θα πρέπει να συμβούν φρικτά πράγματα για να βγουν δεύτεροι. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε ηλικία 40 ετών ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς στην Ελλάδα και να καταφέρεις να φέρεις πίσω τον διαχρονικά περιθωριακό Σαμαρά.

Δεν διανοούμαι καν ότι μπορεί να επιτρέψουν να συμβεί το μοιραίο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιες φορές δεν κρατούν κι αυτοί τη μύτη τους όταν συνομιλούν με τον κάθε Νικολόπουλο και τον κάθε Κατρούγκαλο.

Μόνο ένα πράγμα με κλονίζει, το ότι επίσης δεν περίμενα ποτέ ότι θα δεχθούν να συγκυβερνήσουν με τον Καμμένο και μάλιστα με τους όρους του. Εύχομαι να μην πέσω ξανά έξω γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το κόστος θα είναι τρομακτικό για τον ελληνισμό.