Η κ. Παναρίτη ανακαλύπτει τον κόσμο (στου κασίδη το κεφάλι)

13.3.15


Το δίλημμα αποπληρωμής χρέους ή μισθών και συντάξεων αποκάλυψε χθες με απίστευτη ομολογία της η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, Ε. Παναρίτη, στο πλαίσιο των όσων συζητούνται στις διαπραγματεύσεις και το που οδηγεί άμεσα το δραματικό πρόβλημα ρευστότητας που έχει μπροστά της η Κυβέρνηση.

"Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες φαίνεται ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με παράξενο τρόπο...".

"Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες" σημείωσε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά στο Capital.gr. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που βρίσκει παράξενο η κ. Παναρίτη, ειδικά από τη στιγμή που προϊστάμενος της κ. Βαρουφάκης λέει και ξαναλέει ότι η χώρα δεν θέλει άλλα δανεικά. Επίσης, τι ακριβώς προσφέρει στη χώρα μια τέτοια δημόσια δήλωση η οποία δικαιολογημένα προκαλεί τρόμο; Συνειδητοποιεί η κ. Παναρίτη ότι ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι μια άμεση χρεοκοπία της χώρας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή;

Δανεικά δεν θέλουμε, μεταρρυθμίσεις δεν θέλουμε, λεφτά δεν έχουμε και απορούμε με το αργά ή γρήγορα δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις; Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η Τρόικα; Να στείλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα στον ψυχολόγο;