Τουλάχιστον ο Δένδιας είναι κανονικός δεξιός

6.3.15


Ομολογώ ότι δεν με αφορά ιδιαίτερα το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και δεν θεωρώ ότι η συντηρητική παράταξη μπορεί να είναι η λύση για τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για το Νίκο Δένδια, ο οποίος φαίνεται ότι αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, μια κίνηση που προσωπικά θα αξιολογούσα θετικά.

Ως τρίτος παρατηρητής, περιμένω εδώ και χρόνια να εμφανιστεί στη χώρα μια κανονική δεξιά παράταξη ώστε να μπορεί να διεξαχθεί μια πραγματική ιδεολογική μάχη μεταξύ διαφορετικών πολιτικών αντιπάλων. Την τελευταία δεκαετία, ζήσαμε την δήθεν δεξιά Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που μετατράπηκε σε γαλάζιο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και διέλυσε ολοκληρωτικά τη χώρα ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε από την εθνικιστική Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά η οποία επίσης συνέβαλε στην εθνική καταστροφή με την αντιμνημονιακή υστερία της.

Από το λίγο που τον έχω παρακολουθήσει, ο Νίκος Δένδιας είναι ένας συγκροτημένος άνθρωπος που συνήθως αποφεύγει τις ακρότητες, βρίσκεται κοντά στην ευρωπαϊκή Δεξιά και μάλλον πολύ μακριά από τη χρυσαυγιτική λογική ενός Μπαλτάκου και τις πελατειακές πρακτικές ενός Στυλιανίδη. Είναι επίσης σχετικά νέος στην Πολιτική και ακόμα νεότερος στα εκλογικά σαλόνια της Β' Αθηνών, καθώς ξεκίνησε από την Κέρκυρα.

Μένει να δούμε στο τέλος τι θα συμβεί, ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα απαλλαγούμε από τον αποτυχημένο Σαμαρά και τους Φαήλους του.