Κάπα Research: Μέσα σε δυο μήνες ο θυμός των πολιτών εκτοξεύεται από το 2,7% στο 32,6%

26.4.15


Θα θυμάστε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα ξεκίνησε». Θα θυμάστε τις αναλύσεις τύπου «η ελπίδα νίκησε τον φόβο». Θα θυμάστε τον δημοσκοπικό μήνα του μέλιτος με τα μεσσιανικά ποσοστά αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αν τα θυμάστε, αρχίστε να τα ξεχνάτε. Έγραφα πρόσφατα ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς καταφέρνει το αδύνατο και αρχίζει να αυξάνει, έστω οριακά, τη δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά. Πλέον όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν την απότομη φθορά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση του έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).

Με το 72,9% να επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ο μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι να...κυβερνήσει τη χώρα. Ούτε εκλογές μπορούμε να κάνουμε κάθε 6 μήνες, ούτε να θέσουμε σε δημοψήφισμα ένα ερώτημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.