Ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει πρόθυμος να προχωρήσει σε πραξικόπημα για το καλό μας

25.4.15


Μια ιδιαίτερα παράξενη και σίγουρα θεσμικά απαράδεκτη δήλωση έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντηση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να μην σχολιάζει μάλιστα το παραμικρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζούλα στην Καθημερινή, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:
Ο ρόλος μου, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαΐκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλλουν να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάταρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζωνης. (...)
Θα κάνω όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, αλλά θα υπερβώ και αυτό ακόμη το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει από το γράμμα των διατάξεων για τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας φαύλος και επικίνδυνος πολιτικός άνδρας το έχουμε διαπιστώσει, έχει αποτυπωθεί με αριθμούς στο ελληνικό δημόσιο χρέος. To ότι είναι κατάντια για τη χώρα ότι εκλέχθηκε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας είναι επίσης γνωστό.

Το ότι όμως δεν έχουν ήδη όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα εκδώσει οργισμένες ανακοινώσεις εναντίον του, επαναφέροντας τον στη δημοκρατική τάξη, είναι κάτι πολύ περίεργο και εξ ορισμού επικίνδυνο.