Εκτιμήσεις Κομισιόν: Ακόμα και με συμφωνία τον Ιούνιο, η ζημιά για την ελληνική οικονομία είναι τεράστια

5.5.15


Γενικευμένο «κούρεμα» από ΕΕ στις εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015-2016. Το θετικό μομέντουμ χάθηκε μετά την προκήρυξη των εκλογών σημειώνει. Μεγάλη πτώση και πολλοί αστερίσκοι στις προβλέψεις για δημοσιονομικά, χρέος και ανεργία.

Οι Βρυξέλλες κατεβάζουν σε μόλις 0,5% του ΑΕΠ από 2,5% προηγουμένως (και εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για 1,4% του ΑΕΠ, όπως αναφέρεται στη λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη) την πρόβλεψή τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2015 και στο 2,9% από 3,6% για το επόμενο έτος. Και μάλιστα ο στόχος υπόκειται σε αστερίσκους, βασικότερος εκ των οποίων είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους τον Ιούνιο.

Αναλυτικά στο Euro2day. Αυτό που ο μέσος Έλληνας βλέπει στην καθημερινότητα του φαίνεται πλέον και στους οικονομικούς δείκτες. Η οικονομία έχει παραλύσει, η ακυβερνησία έχει διαλύσει τις όποιες παραγωγικές δομές της χώρας και το μαρτύριο συνεχίζεται καθώς ακόμα και αυτές οι δυσάρεστες εκτιμήσεις προϋποθέτουν συμφωνία τον Ιούνιο.

Το τραγικό της υπόθεσης; Η συμφωνία του Ιουνίου θα είναι πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε συμφωνία είχε επιτευχθεί τον Φεβρουάριο. Η απόλυτη αποτυχία.