Ραγκούσης: Το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες χωρίς Διαύγεια, πιο έντιμη η στάση Λαφαζάνη από του Τσίπρα

6.5.15


Δεν έχουν μείνει και πολλές φωνές που να μην έχουν ανέβει στο άρμα της λαϊκιστικής υστερίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων, γι' αυτό και οι δημόσιες παρεμβάσεις τους αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και...πατέρας της Διαύγειας Γιάννης Ραγκούσης  μίλησε σήμερα στον Βασίλη Χιώτη και στο Νότη Παπαδόπουλο στη συχνότητα του ΒΗΜΑ Fm. Να μερικά από τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

-Για τη Διαύγεια και την τροπολογία της κυβέρνησης

Προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία θέλει ουσιαστικά να εξουδετερώσει τη Διαύγεια κατά ένα αποτελεσματικό και χειρουργικό, διότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να αποφύγει την ανάρτηση στο Διαδίκτυο της απόφασης που προτίθεται να πάρει, να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της προκατασκευασμένης ανάκλησης μιας απόφασης που δήθεν θα πάρει σε ανύποπτο χρόνο, αλλά θα χρειαστεί μετά να την ανακαλέσει για να μπορέσει να αποφύγει όλη αυτή τη φάση της δημοσιότητας, της λογοδοσίας και του ελέγχου.

Η Διαύγεια ήταν ίσως σε διεθνές επίπεδο μια πολύ μεγάλη πρωτοπορία διαφάνειας, γιατί ήταν η εξής πάρα πολύ συγκεκριμένη ιδέα: ότι, για να ισχύει οποιαδήποτε απόφαση και για να εκταμιευτεί το τελευταίο ευρώ που προέρχεται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων που δρουν στη χώρα, θα πρέπει αυτός που έχει σκοπό να ξοδέψει αυτό το ευρώ, πριν το ξοδέψει, να γνωστοποιήσει ότι πάει να το ξοδέψει.

Υπήρχε πρόθεση μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο. Αν είναι δυνατόν, στην εποχή του Διαδικτύου να αγοράζονται εγκυκλοπαίδειες! Με το που αναρτήθηκε η απόφασή του στο Διαδίκτυο για την εκταμίευση αυτών των 350.000 ευρώ, ξεσηκώθηκε θύελλα και κατακραυγή μέσα στο ίδιο το υπουργείο, η οποία ανάγκασε το μέλος της κυβέρνησης εκείνης της εποχής να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του.

Παραδίδεται ξανά το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες με αυτή τη μεθόδευση. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για να κάνουν αυτή τη τροποποίηση στη Διαύγεια. Μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να ακουμπήσουν τη Διαύγεια.

-Για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις

Θεωρώ ότι ήδη έχει παραβιάσει την εντολή πού έχει πάρει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν ήταν να κάνουν μια σκληρή διαπραγμάτευση, κατά τη γνώμη μου. Ήταν για να τους δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσουν τη χώρα στον άλλο εναλλακτικό δρόμο, έναντι του μνημονίου πάντοτε μιλώ. Ο κ. Λαφαζάνης έντιμα τοποθετήθηκε λέγοντας: «Αν είναι να κάνουμε κάτι άλλο γι’ αυτό το οποίο πήραμε εντολή από τον ελληνικό λαό, δηλαδή να πάμε σε συμφωνία στο πλαίσιο του μνημονίου με τους εταίρους, τότε να δώσουμε πίσω καλύτερα την εντολή στον ελληνικό λαό». Ο κ. Τσίπρας, αν ήθελε να σταθεί έντιμα απέναντι στον ελληνικό λαό, έπρεπε να αναγνωρίσει αυτό πού είπε ο κ. Λαφαζάνης.