Συγγνώμη, σας παραπληροφορήσαμε

14.5.15


Κάθε πρωί ξυπνάω με την ελπίδα ότι όταν θα ανοίξω το laptop και η πρώτη είδηση στα ελληνικά ειδησεογραφικά site θα είναι η επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Κάθε πρωί η ελπίδα μου διαψεύδεται και κάθε πρωί αποτυγχάνω να αντιληφθώ τι ακριβώς είναι αυτό που διαπραγματευόμαστε, ειδικά από τη στιγμή που όλοι πλέον συμφωνούν ότι η οικονομία της χώρας δεν αντέχει άλλη αστάθεια κι ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Κάθε απόγευμα πέφτω πάνω σε μια δήλωση κάποιου παλαβού βουλευτή ή υπουργού που με κάνει να νιώθω γνήσια απελπισία για την τύχη της χώρας. Άλλος πιστεύει ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο, άλλος ότι πρέπει να πάμε στη δραχμή, άλλος ότι πρέπει να βγούμε από τη ζώνη Σένγκεν, άλλος διαπιστώνει αναλογίες ISIS-καπιταλισμού και πάει λέγοντας.

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, δεν καταλαβαίνω τι παριστάνουν οι κυβερνώντες. Αν με ρωτήσετε τι έχει συμβεί στη χώρα από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, η πρώτη μου απάντηση θα είναι «τίποτα» και η δεύτερη μάλλον θα είναι ότι όλα πάνε χειρότερα.

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι έχουμε τόσο χρόνο για χάσιμο. Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες της Παραπολιτικής, σας παραπληροφορήσαμε. Τελικά η Ελλάδα είναι μια φοβερά εύρωστη χώρα που έχει το χρόνο και τα χρήματα για να ξοδεύει τον καιρό της εξερευνώντας τα μυστήρια του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος.

Αφού και οι Έλληνες μοιάζουν, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, να χειροκροτούν αυτόν τον θίασο των αμόρφωτων αριστεριτζήδων και των ακροδεξιών παλιάτσων, τότε όλα πάνε καλά. Δεν υπάρχει κρίση, γράψτε λάθος.