Τα...λιοντάρια θα γίνουν γατάκια και θα πληρώσουν κανονικά τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

26.5.15


Παρά τα όσα ηρωικά και πένθιμα ακούγονται από τα κυβερνητικά χείλη, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει κανονικά στην πληρωμή της δόσης των 308 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου.

Το ποσό είναι σχετικά χαμηλό και η αποπληρωμή του προσφέρει στην κυβέρνηση μια εβδομάδα «διαπραγματεύσεων» ακόμα, μέχρι τις 12 Ιουνίου, όταν πρέπει και να πληρωθούν ακόμα 347 εκατομμύρια ευρώ προς το Ταμείο. Μετά θα εκκρεμούν ακόμα δυο δόσεις, 578 εκατομμύρια στις 16 Ιουνίου και 347 εκατομμύρια στις 19 Ιουνίου, οι οποίες πράγματι θα δυσκολέψουν περισσότερο τα δημόσια ταμεία.

Με τους ακραίους στο κόμμα του να κάνουν ήδη ένα ξέφρενο πάρτι, εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φοβηθεί να πάει στα άκρα καθώς φοβάται πλέον και για τη προσωπική αποδοχή του. Σε παλαβές πολιτικές εξελίξεις, οι παλαβοί που έχει γύρω του θα μοιάζουν πιο ελκυστικοί από τον ίδιο στον ελληνικό λαό.

Όπως συμβαίνει σταθερά από το 2009 μέχρι σήμερα, μια κάποια συμφωνία με την Ευρώπη θα επιτευχθεί, θα περάσει από τη Βουλή, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ στο 100% και η χώρα θα παραμείνει στάσιμη για μερικά ακόμα χρόνια.