Βόμβα Μάρδα: Πρέπει να απομακρύνονται όσοι έχουν στο μυαλό τους άλλα πράγματα όπως άλλο νόμισμα

6.7.15


Σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στην Τρόικα του Αθήνα 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου άφησε ανοιχτή και την δική του παραίτηση εφόσον υπάρξει αλλαγή προσανατολισμού της Κυβέρνησης. «Όσοι έχουν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό τους, όπως άλλο νόμισμα, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μια δεδηλωμένη πλειοψηφία ή να απομακρυνθούν», όπως είπε.

«Τα δεδομένα της 24ης Απριλίου ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που είδα την Παρασκευή στο ταμείο μου. Έχουν μπει χρήματα στο ταμείο. Ευτυχώς, το web banking έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά. Οι εκτιμήσεις μας με τις προβλέψεις μας δεν διαφέρουν ιδιαίτερα».

«Η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μια προσωπική υπόθεση. Δείχνει και το βαθμό της αξιοπρέπειας του όποιου πολιτικού, όταν κρίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί, κάτι που πολλοί έχουμε στο μυαλό μας. Από τη στιγμή που κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θέλουμε, (σ.σ. η παραίτηση) είναι μια λύση. Και εγώ έχω την παραίτηση στο μυαλό μου, το έχω δηλώσει, με την έννοια ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι ευρωπαϊκός και σαφής στο πλαίσιο του ευρώ. Από τη στιγμή που υπάρχει οποιαδήποτε απόκλιση -που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή βέβαια- ως εκ τούτου, όσοι έχουν κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μια δεδηλωμένη πλειοψηφία ή να απομακρυνθούν».

Η Παραπολιτική επέμενε τις τελευταίες μέρες ότι το βασικό πλάνο της κυβέρνησης ήταν η δραχμή και δηλώσεις όπως αυτές το επιβεβαιώνουν. Ευτυχώς, όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να μην ακολουθήσει μέχρι τέλους τις παρανοϊκές ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μένει να δούμε αν προλαβαίνουμε να σώσουμε την παρτίδα για την πατρίδα.