Όταν ο Σταθάκης κατήγγειλε την «στα όρια της νομιμότητας» παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

18.8.15


Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι μόνο ο Τέρενς Κουίκ. Είναι ακόμα και ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης που συμμετείχε στην υστερία κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Παραθέτω το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» με ημερομηνία της 26ης Νοεμβρίου του 2014:
Δηλώσεις σχετικά με την απόπειρα ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας, έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε: 
«Η ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή».
Όλα εδώ πληρώνονται.