Πουλάει τρέλα ο Μεϊμαράκης: Ο Καραμανλής δεν έκανε προσλήψεις, δεν διόρισε Νεοδημοκράτες στο Δημόσιο!

2.8.15


Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus παραχώρησε ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θυμίζοντας σε όλους μας πόσο ταυτισμένος είναι με την πενταετία του Νέρωνα Καραμανλή που διέλυσε τη χώρα.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, στο οποίο αξίζει κανείς να προσέξει πόσο σωστές είναι οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου και πόσα ψέματα περιέχουν οι απαντήσεις του κ. Μεϊμαράκη:
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας διακήρυτταν κάποτε μία νέα αρχή. Στα μάτια των περισσοτέρων Ελλήνων ταυτίζονται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία με τις πελατειακές σχέσεις, το νεποτισμό και τη διαφθορά. Με λίγα λόγια, αυτά τα κόμματα αποτελούν σύμβολο μίας πολιτικής κάστας, που ώθησε τη χώρα στην καταστροφή.
Ε.Μ: Μια στιγμή! Αυτοί που διοικούσαν το κράτος ήταν οι Σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ. Πίστεψαν ότι μπορούσαν να οικοδομήσουν μία δημοκρατική κοινωνία με χρέη και δάνεια. Αυτό αποδείχτηκε λάθος. Η Νέα Δημοκρατία απαιτούσε πάντοτε ένα μικρό κράτος. Και δεν έχουμε φάει λίγο ξύλο για αυτό. Η ευθύνη μας σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μικρότερη. 
-Α ναι (όντως); Όταν ο Κώστας Καραμανλής, ο ανιψιός του συνονόματου Ιδρυτή της Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην εξουσία το 2004, προσέλαβε αμέσως μετά μερικές δεκάδες χιλιάδες φίλους του κόμματος.
Ε.Μ: Δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι που προσελήφθησαν τότε δεν ήταν πολιτικοί μας φίλοι. Άλλωστε δεν προσλάβαμε νέους δημοσίους υπαλλήλους. Ήταν άνθρωποι που για πολλά χρόνια είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Εντάξει! Το αποτέλεσμα δεν ήταν ωστόσο τίποτε άλλο παρά μία εκτόξευση του δημόσιου τομέα.
Ε.Μ: Και εδώ πρέπει να φέρω αντιρρήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν για πολλά χρόνια για το Δημόσιο, ωστόσο δεν εμφανίζονταν σε καμία στατιστική ως κρατικοί υπάλληλοι. Εμείς παραμερίσαμε απλά και μόνο αυτή την αδικία.
Μετά και από αυτή τη συνέντευξη, δεν απορώ με το γιατί ο κ. Μεϊμαράκης ανοίγει ξανά τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας στον Βουλγαράκη, στον Ψωμιάδη και σε διάφορους άλλους πρωταγωνιστές του γαλάζιου πάρτι της περιόδου 2004-2009.

Όταν βέβαια με πρωτοβουλία της Αριστεράς εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο παρακάτω κύριος, δεν έχουν μείνει και πολλά να σχολιάσει κανείς. Το πολιτικό σύστημα απλά συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα.