Πρώτη φορά Αριστερά με ρεκόρ 15ετίας στις απολύσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου(!)

11.8.15


Με επίσημο τρόπο αρχίζουν να αποτυπώνονται οι καταστροφικές συνέπειες των capital controls, τα οποία επέβαλαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης, αφού πρώτα είχαν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών.

Αντιγράφω από σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Αρνητικό ρεκόρ 15ετίας παρουσίασαν οι απολύσεις τον Ιούλιο, με τα capital controls να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην απασχόληση, η οποία μέσα σε ένα μόνο μήνα, μειώθηκε κατά 16.658 θέσεις εργασίας. (...)Η δραματική μείωση της μισθωτής απασχόλησης εν μέσω καλοκαιριού, που παραδοσιακά στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση των προσλήψεων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, διαπιστώνεται και σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούλιο: μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 29.933 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2014, το ποσοστό της πλήρους απασχόλησης ήταν στο 48,22% ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με το φετινό.
Ακόμα και στις χειρότερες χρονιές της ελληνικής οικονομίας, ο Ιούλιος ήταν πάντοτε ένας μήνας που αυξανόταν η απασχόληση λόγω της τουριστικής περιόδου, εκτός από τον πρώτο Ιούλιο του project «Πρώτη Φορά Αριστερά».

Όλοι αυτοί οι νέοι άνεργοι θα ακούσουν μια συγγνώμη ή θεωρούνται θυσία στην...επανάσταση του τίποτα; Έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά τα capital controls, το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» χάθηκε για πάντα;