Ψήφος εμπιστοσύνης, ένα ακόμα φτηνό τρικ Τσίπρα που βάζει το κόμμα πάνω από τη χώρα

17.8.15


Μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να ενημερώσει άτυπα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δήλωσε ότι «μια τέτοια κίνηση είναι αυτονόητη, μετά το χάσμα που προκλήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ σε σχέση με τις εκλογές ο υπουργός υποστήριξε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό.

Όπως και στην περίπτωση του καταστροφικά ανούσιου δημοψηφίσματος, έτσι και τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι βάζει το κόμμα πάνω από τη χώρα, αποφεύγοντας και πάλι να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η χώρα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από αυτή τη διαδικασία, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η απόφαση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μοιάζει να είναι ειλημμένη.

Ο μόνος που μπορεί να κερδίσει κάτι από όλο αυτό, ή έστω έτσι νομίζει, είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λογικά εύχεται να μην του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι διαφωνούντες βουλευτές, να τους χρεώσει ότι ανέτρεψαν την υποτιθέμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, έτσι ώστε να τους πιέσει αρκετά στην προεκλογική περίοδο, αποφεύγοντας και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και στις 12 Αυγούστου, έτσι και τώρα, αναρωτιέμαι: Θα αποτελέσει ποτέ προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ το να κυβερνήσει τη χώρα ή θα συζητάνε για πάντα μεταξύ τους;