Θα αποτελέσει ποτέ προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ το να κυβερνήσει τη χώρα ή θα συζητάνε για πάντα μεταξύ τους;

12.8.15


Ένα συμπέρασμα που μπορεί με μεγάλη ασφάλεια να εξαχθεί από το πρώτο εξάμηνο της καταστροφικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι ουδέποτε αποτέλεσε βασική προτεραιότητα των στελεχών του το να κυβερνήσουν τη χώρα.

Το βλέπεις στις συνεντεύξεις του Τσίπρα, το βλέπεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των πρωινάδικων, το βλέπεις οπουδήποτε εμφανίζεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει μόνο να μιλάνε συνεχώς, δεν τους περνάει ποτέ από το μυαλό να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, γι' αυτό και τα κατάφεραν τόσο καλά ως Αντιπολίτευση.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν είναι καλή ή κακή η συμφωνία κι αν θα πάμε σε εκλογές, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ: είναι διατεθειμένοι να κυβερνήσουν τη χώρα ή θα συνεχίσουν εις το διηνεκές να συζητάνε μεταξύ τους; Προτεραιότητα τους είναι να λύσουν προβλήματα ή να βρουν λέξεις, φράσεις και ιδεολογικά σχήματα για να περιγράψουν την ήττα τους;

Θα περιμένει όλη η χώρα τον...γλυκούλη Αλέξη να συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον πρωθυπουργός; Μέχρι σήμερα πάντως, το κόστος της αναμονής είναι δυσθεώρητο.