Ήρθε η ώρα να κατανοήσουν στη Νέα Δημοκρατία τι τους συνέβη τον Μάιο του 2012

22.9.15


Στις εκλογές του Μαΐου του 2012, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 18,85%, το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια ενός γελοίου αντιμνημονιακού αγώνα που έβλαψε τρομερά τη χώρα.

Τον Μάιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία έπαθε...ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το κατάλαβε ποτέ. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη που διεκδικεί την εξουσία οδήγησε στην πρόχειρη «κατασκευή» ενός δικομματισμού που άμεσα μετέτρεψε το 18,85% της Ν.Δ σε 29,66%. Στις Ευρωεκλογές του 2014, η συντηρητική παράταξη έλαβε μόλις 22,78%, χωρίς πάλι κανείς να τονίσει ότι το κόμμα δεν έχει ξεφύγει από τη συντριβή του Μαΐου του 2012.

Τον Ιανουάριο του 2015, στο όνομα του να μην έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 27,81% και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έλαβε ουσιαστικά το ίδιο ποσοστό (28,1%), χάνοντας όμως 200.000 ψήφους, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν αυθαίρετα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεδομένη.

Μιας και φαίνεται ότι σύντομα θα ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό ξεκατίνιασμα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ελπίζω κάποιες από τις φαμίλιες και τις φατρίες να έχουν κατανοήσει ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει σήμερα τα σοβαρότερα προβλήματα στην ιστορία της. Όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν τα ΜΜΕ και το επιχειρηματικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία έχει πάθει...ΠΑΣΟΚ.

Αν και δεν έχω καμία φοβερή γνώση για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζω ότι παραδοσιακά τα συντηρητικά κόμματα διαλύονται πιο δύσκολα από τα προοδευτικά, είναι η πρώτη φορά που δεν είμαι σίγουρος ότι η συντηρητική παράταξη θα βγει ενωμένη από την εσωκομματική διαδικασία που θα ξεκινήσει.