Να δείξει τον δρόμο η επιτυχία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

19.9.15


Έστω κι αν τα μεγέθη είναι πλέον μικρά σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν της Κεντροαριστεράς, ο τρόπος που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά κινήθηκαν στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου δείχνει ότι η επίτευξη της ενότητας του προοδευτικού χώρου είναι πλέον εφικτή.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το εγχείρημα θα σημειώσει μια ικανοποιητική εκλογική επίδοση για τα δεδομένα της εποχής αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών, όπου ο σημερινός σπόρος θα πρέπει να ανθήσει με ακόμα περισσότερες συμπράξεις και συνεργασίες.

Ο εμφύλιος σπαραγμός των τελευταίων ετών μοιάζει σήμερα ανεπίκαιρος μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που περιμένουν τη χώρα κατά την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου. Η πολυτέλεια της...εξέδρας δεν υπάρχει πια για κανέναν.

Σήμερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαντάζει εκείνος ο κυβερνητικός εταίρος που μπορεί να συνδράμει στις όποιες προοδευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ ιθαγένεια, σύμφωνο συμβίωσης), διαθέτοντας όμως και την κυβερνητική εμπειρία που θα προστατεύσει τη χώρα από τυχοδιωκτισμούς ανάλογους με εκείνους των τελευταίων 7 μηνών.