Όταν ιδρύεις υπουργείο Μνημονίου, χρειάζεσαι και μερικούς φασαριόζους για να ξεχαστεί...

23.9.15


Έχοντας ήδη την εμπειρία της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και του πρώτου ανασχηματισμού της, η κυβερνητική σύνθεση του project «Δεύτερα Φορά Αριστερά» δεν θα πρέπει να μας αιφνιδιάζει.

Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι θα συγκυβερνήσει με το ακροδεξιό τσίρκο του Πάνου Καμμένου και μόνο, η κυβέρνηση που προέκυψε είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη σαφή έκφραση της λαϊκής βούλησης της 20ης Σεπτεμβρίου. Κάπως έτσι, θα έχουμε τη χαρά να μας κυβερνήσουν ο Νίκος Φίλης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο φασίστας Δημήτρης Καμμένος κ.α.

Παρ' όλα αυτά, η βασική είδηση που αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι άλλη από την ίδρυση χαρτοφυλακίου εφαρμογής του Μνημονίου υπό τον Γιώργο Χουλιαράκη, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει καμία άλλη μνημονιακή κυβέρνηση στο παρελθόν. Σε συνδυασμό με τη διατήρηση του συγκροτημένου Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί αυτή τη φορά μέχρι που μπορεί να κάνει...πλάκα.

Όσο τρελά κι αν έχουν πει ή θα πουν στο μέλλον οι υπουργοί της, η κυβέρνηση αυτή οφείλει άμεσα να ξεκινήσει την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου. Αυτοί διαπραγματεύτηκαν, αυτοί το έφεραν, αυτοί θα το εφαρμόσουν. Η πλάκα τελείωσε.