Πανούσης: Ο Τσίπρας δυστυχώς δεν έκανε άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

13.9.15


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναφορά στην κεντροαριστερή στροφή Τσίπρα που τελικά δεν είδαμε ποτέ κάνει σήμερα ο Γιάννης Πανούσης, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο:

-Ο κ. Τσίπρας εκτιμάτε ότι έκανε το άνοιγμα στην κεντροαριστερά που του είχατε προτείνει σε παλιότερες συνεντεύξεις σας;

Δυστυχώς δεν το έκανε. Περίμενα με αγωνία να δω τα ψηφοδέλτια. Δυστυχώς είδα μία ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε άλλου ρόλους. Δεν ξέρω ποια είναι η βούληση του κ. Τσίπρα, τον οποίο ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και με προστάτευσε το διάστημα αυτό. Υπάρχει το ζήτημα της ανασφάλειας που νιώθει λόγω της απόσυρσης πολλών στελεχών. Οπότε αυτοί που έμειναν, τα διάφορα μορφώματα, πιθανόν να τον έχουν εγκλωβίσει υποστηρίζοντας ότι ‘εμείς μείναμε μαζί σου άλλα ακολουθείς αυτή τη γραμμή. Δεν στρίβεις’.

Ο Τσίπρας πρέπει να είναι ένας πρωθυπουργός που στηρίζεται σε σοσιαλιστικές-σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις. Δεν πρέπει να είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός που θα στηρίζεται σε αριστερές ή αριστερίστικες δυνάμεις. Εφόσον δεν έκανε αυτή τη στροφή με τα πρόσωπα των ψηφοδελτίων τουλάχιστον ας την κάνει στη σύνθεση της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή ρίχνει το βάρος στο να ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αν αυτούς τους πάρει και τους ξαναβάλει υπουργούς δεν θα αλλάξει κάτι. Και είδα κάτι πρόσωπα και στο επικρατείας που δεν θέλω να σχολιάσω.