Ανησυχητική αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά προσφύγων στη Γερμανία

9.10.15


Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ κατήγγειλε σε συνέντευξή του τη μεγάλη αύξηση βίαιων επιθέσεων εναντίον των προσφύγων στη χώρα του.

Παραθέτω το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:
«Παρατηρείται μια μαζική αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον αιτούντων άσυλο» στη Γερμανία, δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.
«Συνολικά φέτος έχουν ήδη σημειωθεί περισσότερα από 490 αδικήματα εναντίον κέντρων υποδοχής μεταναστών», εξήγησε. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, τα δύο τρίτα των δραστών είναι «πολίτες της περιοχής, οι οποίοι μέχρι τότε δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα». «Βρίσκω ανησυχητική την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν βία», τόνισε ο ντε Μεζιέρ επισημαίνοντας ότι οι δράστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.
«Πρέπει να τους κάνουμε να κατανοήσουν ότι διέπραξαν απαράδεκτα εγκλήματα: σωματικές βλάβες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, πυρπολήσεις», είπε. «Είναι ντροπή για τη Γερμανία», υπογράμμισε.
Είναι σχεδόν τρομακτικό το ότι οι περισσότεροι δράστες δεν έχουν διαπράξει στο παρελθόν κάποιο αδίκημα αλλά είναι τουλάχιστον κάπως παρήγορο ότι ο αρμόδιος υπουργός τονίζει σε υψηλούς τόνους ότι «είναι ντροπή για τη Γερμανία».